Groningen kleurt Eerste Pinksterdag roze bij 12e editie GasTerra Ladiesrun Groningen

9-6-2019
€13.000 opgehaald voor Pink Ribbon

De binnenstad van Groningen vulde zich tijdens Eerste Pinksterdag met veelal in roze outfits geklede hardloopsters. 1.500 dames deden mee aan een 12e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen, een loop speciaal voor vrouwen. Het evenement steunt daarbij de Stichting Pink Ribbon en haalde hiervoor een geweldig bedrag op van € 13.000,-.

Nog voordat de warming up van de 5 km begon op de Vismarkt, maakte de organisatie bekend dat er ook dit jaar een geweldig bedrag voor Pink Ribbon is opgehaald van € 13.000. Met dit bedrag kan Pink Ribbon meer borstkankeronderzoek mogelijk maken en zich nog beter inzetten voor de strijd tegen borstkanker. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de GasTerra Ladiesrun Groningen hebben gedaan bij hun inschrijving aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via het Pink Ribbon actieplatform, waar de loopsters zich konden laten sponsoren.

Lees meer
Groningen kleurt Eerste Pinksterdag roze bij 12e editie GasTerra Ladiesrun Groningen

Deelnemers aan de GasTerra Ladiesrun Groningen lopen voor Pink Ribbon

29-5-2019

De GasTerra Ladiesrun Groningen steunt al 11 edities het goede doel Pink Ribbon. Bij vele deelnemers is dit een grote motivatie om deel te nemen aan het hardloopevenement. Iedereen heeft namelijk wel iemand in zijn of haar omgeving die met deze ziekte te maken heeft.

Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandelingen, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel: een langer en beter leven voor iedere (ex) borstkankerpatiënt. In Nederland krijgen jaarlijks meer dan 17 duizend mensen de diagnose borstkanker. Hoewel de overlevingskansen steeds beter zijn, sterven er in ons land toch nog ruim 3000 mensen per jaar aan de gevolgen van de ziekte. “Meer geld voor onderzoek, voor een betere behandeling en nazorg is nog steeds hard nodig”, dit laat ook Lianne Holzapfel (MSc., oncologie- en oedeem fysiotherapeut bij MCZ) weten.

Uit ervaring in de eerstelijns fysiotherapie blijkt dat veel patiënten met borstkanker niet of laat doorverwezen worden naar de oncologie- en/of oedeemfysiotherapeut. Dit ondanks dat er duidelijke richtlijnen zijn voor het verwijzen van patiënten met borstkanker naar de fysiotherapeut.

 

Lees meer
Deelnemers aan de GasTerra Ladiesrun Groningen lopen voor Pink Ribbon

The Breakfast Club organiseert een netwerkontbijt speciaal voor Pink Ribbon

24-5-2019

Op 31 december 2018, de laatste dag van het jaar kreeg Marjolijn verschrikkelijk nieuws. Borstkanker. De wereld stond stil. Maar hoe dan? "Ik had het helemaal voor elkaar. Alles was gereed voor een nieuw avontuur. Een nieuwe start als onderneemster met 050legal. De website werd alsnog gelanceerd, maar de rest ging On Hold. Want de rollercoaster van deze verschrikkelijke ziekte stelt je niet in staat om nog te kunnen ondernemen."

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Niet alleen Marjolijn is het overkomen. Het kan jou overkomen, je beste vriendin, je moeder, je compagnon. Het is zo dicht in de buurt. Daarom wil the Breakfast Club samen met andere ambitieuze en ondernemende dames opstaan om samen te strijden voor borstkanker. Dit evenement wordt opgedragen aan Marjolijn, een dame die vaak bij the Breakfast Club kwam. Maar ook aan alle andere ambitieuze en ondernemende dames die dit hebben meegemaakt of iemand kennen die dit heeft meegemaakt. 

Op 9 juni organiseert the Breakfast Club samen met de Ladiesrun Groningen een netwerkontbijt speciaal voor Pink Ribbon. Ambitieuze en ondernemende dames, wij nodigen jullie uit een ticket te kopen en samen te hardlopen. Ben je niet zo sportief, koop dan de supportticket en moedig onze hardlopers aan!

Meer info..

Lees meer
The Breakfast Club organiseert een netwerkontbijt speciaal voor Pink Ribbon

GasTerra trotse hoofdsponsor van de Ladiesrun Groningen

1-4-2019

GasTerra is voor de 12e keer de trotse hoofdsponsor van de Ladiesrun Groningen. We willen langs deze weg graag uitleggen wat de corebusiness van onze organisatie is en waarom wij sponsor zijn.

We vinden het belangrijk om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan onze gemeenschap in en rondom Groningen. Bijzonder trots is GasTerra daarom op al die vrouwen die meedoen aan de GasTerra Ladiesrun. En trots zijn wij ook omdat we dit event in Groningen mogen sponsoren. 

 

Lees meer
GasTerra trotse hoofdsponsor van de Ladiesrun Groningen

Curves Groningen Centrum helpt vrouwen op weg naar de Ladiesrun Groningen met speciale hardloopclinic

20-3-2019

In samenwerking met Curves Groningen Centrum bieden wij in voorbereiding op de GasTerra Ladiesrun Groningen een speciale hardloopclinic aan. Deze training bestaat uit 10 hardloopsessies onder begeleiding van Marleen Smit, een fanatiekeling op hardloopgebied. Vanaf woensdagavond 3 april kunnen vrouwen zich met de kennis van Marleen in 10 weken klaarstomen voor een hardloopafstand van 5 km, zodat zij goed getraind aan de start van de Ladiesrun Groningen kunnen verschijnen. De training is voor ieder niveau toegankelijk en iedereen die zich én inschrijft voor de GasTerra Ladiesrun Groningen én voor de clinics, krijgt een cadeaubon voor 5x gratis sporten bij Curves Groningen Centrum.

Lees meer
Speciale hardloopclinic i.s.m. Curves Groningen Centrum

Inschrijving GasTerra Ladiesrun Groningen geopend

14-2-2019

Op zondag 9 juni kleurt de binnenstad van Groningen weer roze tijdens de GasTerra Ladiesrun Groningen. Hét leukste loopevenement voor vrouwen, waarbij sporten én een gezellige dag uit, centraal staan. Duizenden vrouwen lopen deze dag 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km.

Dit jaar worden er wederom weer 2.000 deelneemsters aan de start verwacht. Net als vorig jaar zal de Vismarkt weer worden omgebouwd tot Pink Plaza met onder andere een DJ, masseurs en verschillende standjes. Alle onderdelen starten en finishen op de Vismarkt.

Lees meer
Inschrijving GasTerra Ladiesrun Groningen geopend

Recordbedrag voor Pink Ribbon

11-6-2018

Gisteren mocht de organisatie al bekendmaken dat er een recordbedrag is opgehaald voor Pink Ribbon van 20.500 euro. Het totaalbedrag dat door alle loopsters bij elkaar is gelopen is maar liefst 21.830 euro. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de GasTerra Ladiesrun Groningen hebben gedaan bij hun inschrijving aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via het speciale Pink Ribbon actieplatform, waar de loopsters zich konden laten sponsoren.

Lees meer
Recordbedrag voor Pink Ribbon

Bekijk de foto's en aftermovie

10-6-2018

Alle foto's van de 11e GasTerra Ladiesrun Groningen staan online op onze Facebookpagina. Bekijk ook het terugblikmagazine en kijk snel of je jezelf of je vriendinnen, moeder, zus, dochter, nicht of collega's tegenkomt!

Lees meer
Bekijk de foto's en aftermovie