Nieuws

Doe online mee aan de GasTerra Ladiesrun Groningen. Blijf lopen, Keep Moving!

5-6-2020

De GasTerra Ladiesrun Groningen kan noodgedwongen geen doorgang vinden op zondag 14 juni 2020. Ondanks dat het evenement helaas niet door kan gaan, willen wij jou stimuleren om in of vanuit huis te blijven bewegen, door mee te doen met de virtuele GasTerra Ladiesrun Groningen. Via Keep Moving, een gratis platform waar je virtueel kan deelnemen aan uitgestelde/verplaatste evenementen, kan iedereen meedoen aan de speciale Ladiesrun Groningen Challenge. Challenge voltooid? Dan ontvang je een virtuele Ladiesrun medaille en kan je deze symbolisch schenken aan de zorgverleners naar keuze, de helden van dit moment.

Lees meer
Doe online mee aan de GasTerra Ladiesrun Groningen. Blijf lopen, Keep Moving!

GasTerra Ladiesrun Groningen: COVID-19 update

14-5-2020

In een eerder stadium brachten wij jullie op de hoogte over het niet doorgaan van de GasTerra Ladiesrun Groningen op 14 juni. We zijn nog steeds de mogelijkheden aan het bekijken om het evenement te verplaatsen naar een datum later dit jaar en kunnen niet wachten om samen met jullie een onvergetelijke editie te beleven. Het coronavirus zorgt helaas nog steeds voor veel onzekerheid. We begrijpen maar al te goed dat dit vragen oproept. Houd onze updatepagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen en bekijk hier de veelgestelde vragen. 
 

Lees meer
GasTerra Ladiesrun Groningen: COVID-19 update

GasTerra Ladiesrun Groningen gaat niet door op zondag 14 juni 2020

7-4-2020

Golazo Sports heeft zojuist – 7 april – besloten dat alle evenementen tot en met half juli geen doorgang vinden op de geplande datum. Per evenement zal worden bekeken of het verplaatst kan worden naar een datum later dit jaar. Eerder al maakte de organisatie bekend de sportevenementen die gepland stonden tot 1 juni niet door te laten gaan. De GasTerra Ladiesrun Groningen vindt geen doorgang op zondag 14 juni 2020. 

Lees meer
GasTerra Ladiesrun Groningen gaat niet door op zondag 14 juni 2020 (1)

GasTerra Ladiesrun Groningen lanceert vraag en aanbod platform

7-4-2020

De GasTerra Ladiesrun Groningen heeft een vraag en aanbod platform gelanceerd. Op dit platform krijgen alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs voor de uitgestelde 13e editie aan te bieden. Deelnemers die niet kunnen deelnemen op de nieuwe datum kunnen een advertentie plaatsen om het startnummer over te dragen aan iemand anders. 

Mensen die nog een startnummer zoeken kunnen op deze pagina terecht om aan een startbewijs te komen. Zij kunnen reageren op de advertentie en komen zo in contact met deelnemers die een startnummer aanbieden. Voor de overdracht van de startnummers in Mylaps worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Lees meer
GasTerra Ladiesrun Groningen lanceert vraag en aanbod platform

13e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen geopend!

14-2-2020
Kom in actie voor Pink Ribbon en loop mee

Vanaf vandaag (Valentijnsdag) kunnen sportieve dames zich weer inschrijven voor de GasTerra Ladiesrun Groningen. Op zondag 14 juni kleurt de binnenstad van Groningen weer roze tijdens de GasTerra Ladiesrun Groningen. Hét leukste loopevenement voor vrouwen, waarbij sporten én een gezellige dag uit centraal staan. Duizenden vrouwen lopen deze dag de 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km.

Lees meer
13e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen geopend!

Curves Hardloopclinic

3-2-2020

Curves Groningen verzorgt vanaf woensdagavond 1 april een hardloopclinic, ter voorbereiding op de GasTerra Ladiesrun Groningen. De training bestaat uit 10 hardloopsessies onder begeleiding van Marleen Smit. Zij is een fanatiekeling op hardloopgebied. Met haar kennis en kunnen kan iedereen mee doen. De training is voor ieder niveau toegankelijk. De training kost € 40 voor 10 trainingen.

Verzamelpunt: Curves Groningen Centrum om 17.45, dit is het vertrekpunt voor de training.

Wil je hieraan mee doen, kan je je opgeven via de mail groningencentrum@curves.nl of via het telefoonnummer: 050-5280170

Lees meer
Curves Hardloopclinic

Groningen kleurt Eerste Pinksterdag roze bij 12e editie GasTerra Ladiesrun Groningen

9-6-2019
€13.000 opgehaald voor Pink Ribbon

De binnenstad van Groningen vulde zich tijdens Eerste Pinksterdag met veelal in roze outfits geklede hardloopsters. 1.500 dames deden mee aan een 12e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen, een loop speciaal voor vrouwen. Het evenement steunt daarbij de Stichting Pink Ribbon en haalde hiervoor een geweldig bedrag op van € 13.000,-.

Nog voordat de warming up van de 5 km begon op de Vismarkt, maakte de organisatie bekend dat er ook dit jaar een geweldig bedrag voor Pink Ribbon is opgehaald van € 13.000. Met dit bedrag kan Pink Ribbon meer borstkankeronderzoek mogelijk maken en zich nog beter inzetten voor de strijd tegen borstkanker. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de GasTerra Ladiesrun Groningen hebben gedaan bij hun inschrijving aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via het Pink Ribbon actieplatform, waar de loopsters zich konden laten sponsoren.

Lees meer
Groningen kleurt Eerste Pinksterdag roze bij 12e editie GasTerra Ladiesrun Groningen

Deelnemers aan de GasTerra Ladiesrun Groningen lopen voor Pink Ribbon

29-5-2019

De GasTerra Ladiesrun Groningen steunt al 11 edities het goede doel Pink Ribbon. Bij vele deelnemers is dit een grote motivatie om deel te nemen aan het hardloopevenement. Iedereen heeft namelijk wel iemand in zijn of haar omgeving die met deze ziekte te maken heeft.

Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandelingen, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel: een langer en beter leven voor iedere (ex) borstkankerpatiënt. In Nederland krijgen jaarlijks meer dan 17 duizend mensen de diagnose borstkanker. Hoewel de overlevingskansen steeds beter zijn, sterven er in ons land toch nog ruim 3000 mensen per jaar aan de gevolgen van de ziekte. “Meer geld voor onderzoek, voor een betere behandeling en nazorg is nog steeds hard nodig”, dit laat ook Lianne Holzapfel (MSc., oncologie- en oedeem fysiotherapeut bij MCZ) weten.

Uit ervaring in de eerstelijns fysiotherapie blijkt dat veel patiënten met borstkanker niet of laat doorverwezen worden naar de oncologie- en/of oedeemfysiotherapeut. Dit ondanks dat er duidelijke richtlijnen zijn voor het verwijzen van patiënten met borstkanker naar de fysiotherapeut.

 

Lees meer
Deelnemers aan de GasTerra Ladiesrun Groningen lopen voor Pink Ribbon


GasTerra Ladiesrun Groningen: COVID-19 update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de GasTerra Ladiesrun Groningen en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer