COVID-19

GasTerra Ladiesrun Groningen

Goed nieuws! Op zondag 15 november kun je alsnog deelnemen aan de 13e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen! Om het evenement soepel te laten verlopen en het risico op de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, worden er extra maatregelen getroffen. We vragen je om deze maatregelen goed door te lezen en na te leven.

  • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
  • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van jouw startwave op het evenemententerrein en meld je 10 minuten voor jou start bij de startzone.
  • Houd op het evenemententerrein en in het start- en finishgebied 1,5 meter afstand. 
  • Voorkom groepsvorming op het evenemententerrein, bij de start, op het parcours en bij de finish. 
  • Neem de hygiënemaatregelen van het RIVM in acht en was / desinfecteer je handen zoveel mogelijk.

Lees hieronder de veel gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Kijk dan even of je hem kunt vinden tussen onze praktische info of neem contact met ons op.

Houd de website regelmatig in de gaten voor updates.

 

Inschrijven


Welke maatregelen worden er genomen om een veilig verloop van het event te garanderen?

Houd 1,5 meter afstand

Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van jouw startwave naar het evenemententerrein

Starten is alleen toegestaan in de aangewezen startwave

Maak gebruik van de desinfectiepunten

Volg de instructies van de organisatie op

Verlaat na afloop direct het evenemententerrein

FAQ's

Wat gebeurt er met mijn inschrijving als het evenement alsnog niet doorgaat?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 blijven in dat geval de startbewijzen van alle ingeschreven deelnemers geldig voor de volgende editie. 

Wat wordt er verwacht van mij als deelnemer?

We vragen je om mee te helpen aan een veilige GasTerra Ladiesrun Groningen voor ons als organisatie, onze vrijwilligers en deelnemers, door onderstaande richtlijnen en maatregelen goed door te lezen en na te leven.  

  • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
  • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van jouw startwave op het evenemententerrein en meld je 10 minuten voor jou start bij de startzone.
  • Houd op het evenemententerrein en in het start- en finishgebied 1,5 meter afstand. 
  • Voorkom groepsvorming op het evenemententerrein, bij de start, op het parcours en bij de finish. 
  • Neem de hygiënemaatregelen van het RIVM in acht en was / desinfecteer je handen zoveel mogelijk.
Kan ik op het evenemententerrein mijn handen wassen of ontsmetten?

Op meerdere plekken in het start en finishgebied worden diverse punten ingericht waar je je handen kunt desinfecteren. Je eigen desinfectie product meenemen, is uiteraard ook erg handig.  

Krijg ik mijn startnummer thuisgestuurd of moet ik deze ophalen?

In verband met de coronamaatregelen wordt het startbewijs thuisgestuurd. Het startbewijs ontvang je in de week voor het evenement op het door jou opgegeven postadres. Wil je dit postadres nog controleren of wijzigen, log dan in op jouw account. Deelnemers met een postadres buiten Nederland kunnen hun startbewijs ophalen op de dag van het evenement. 
Indien je het startbewijs de vrijdag voor het evenement niet hebt ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@ladiesrungroningen.nl, met vermelding van je naam en bevestigingsnummer. Je kunt dan op de dag van het evenement je startnummer ophalen bij de helpdesk op vertoon van je bevestigingsmail.

Is er een deelnemerslimiet?

Bij de start wordt rekening gehouden met een spreiding van deelnemers door kleine waves te hanteren. Per wave worden er 216 deelnemers toegelaten. Dit zorgt voor spreiding op het parcours, waterpost, finish en evenemententerrein.

Kan ik op de dag zelf nog inschrijven?

Nee, er wordt niet gewerkt met dag-inschrijvingen. Om het contact op de startlocatie in te perken is het uitsluitend mogelijk om vooraf in te schrijven. Tot en met zondag 8 november 23.59 uur is het mogelijk om je via onze website in te schrijven, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht. 

Mag ik samenlopen met een vriend/vriendin/groep?

Natuurlijk mag je samen deelnemen aan de GasTerra Ladiesrun Groningen wanneer je inschrijft in dezelfde startwave. Maar ook hier volgen we de geldende richtlijnen van het RIVM. Voor nu betekent het dat je (als groep) samen mag lopen mits je onderling 1,5 meter afstand bewaart. Alleen als je samenloopt met iemand die tot hetzelfde huishouden behoort, geldt de 1,5 meter regel niet. 

Kan je op de dag van het evenement nog wisselen van startwave?

Om de regels steeds te kunnen handhaven en de veiligheid van alle deelnemers en vrijwilligers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan startwave die aan jou is toegekend. Het is niet mogelijk om te starten in een andere wave.

Zijn supporters welkom?

Wij adviseren je om deze editie i.v.m. de coronamaatregelen geen supporters mee te brengen naar het evenement. 

Is er ook een Business Run?

Er vindt dit jaar geen Business Run plaats, deelnemers kunnen individueel deelnemen of als groep inschrijven voor de GasTerra Ladiesrun Groningen.

Is er catering aanwezig?

Om grote groepen mensen op het evenemententerrein te voorkomen is er geen catering aanwezig.

Hoe zit het met het evenementterrein en verzorgingsposten?

Nieuw dit jaar is dat de start op de Grote Markt plaats vindt, zodat er voldoende ruimte is om bij de start de 1,5m afstand aan te kunnen houden. De finish is nog wel op de Vismarkt. De voorzieningen bij de start, zoals toiletten en het wedstrijdsecretariaat, zijn ruim opgezet. Bovendien worden de looproutes en bewegwijzering met pijlen aangegeven.  De verzorgingsposten op de route worden deze editie breder opgezet.

Hoe wordt de uitslag verwerkt en is er een podiumceremonie?

Omdat iedereen bij de start op 1.5 meter afstand staat zal er dit jaar geen podiumceremonie zijn en zal de uitslag op nettotijd gepubliceerd worden.

Ik stond al ingeschreven voor de GasTerra Ladiesrun Groningen op 14 juni, wat nu?

Je inschrijving blijft automatisch geldig voor de nieuwe datum:15 november 2020. Intussen heb je van ons een e-mail gekregen met de benodigde informatie. Kan je niet deelnemen op de nieuwe datum? Dan blijft je startbewijs geldig voor de volgende editie of kan je je inschrijving overdragen via ons vraag en aanbod-platform

Biedt dit geen oplossing? Neem dan contact met ons op o.v.v. jouw bevestigingsnummer. 


GasTerra Ladiesrun Groningen: COVID-19 update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de GasTerra Ladiesrun Groningen en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer