Praktische info

Afstanden

Tijdens de GasTerra Ladiesrun Groningen kun je deelnemen aan een van de diverse afstanden:

 • 2,5 km (vanaf 6 jaar)
 • 5 km Loop (vanaf 12 jaar)
 • 7,5 km Loop (vanaf 12 jaar)
 • 10 km Loop (vanaf 14 jaar)

 

Afstand wijzigen

Heb je je ingeschreven voor een bepaalde afstand maar wil je deze afstand toch wijzigen? Dat kan! Stuur een e-mail naar info@ladiesrungroningen.nl met daarin jouw verzoek, naam, geboortedatum en afstand waarvoor je je hebt ingeschreven.

Let op: wanneer je een langere afstand gaat lopen dan waarvoor je je hebt opgegeven dient te worden bijbetaald. Wanneer je een kortere afstand gaat lopen wordt geen geld gerestitueerd.

 

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Annuleren

Indien de Deelneemster verhinderd is aan het evenement deel te nemen, wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. Ook bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats. Bij wijziging naar een hogere afstand dient te worden bijbetaald.

Business Run

Samen met collega's en relaties kun je volgend jaar deelnemen aan de Business Run van 5 km. Meer informatie vind je hier.

Categorieën

De uitslagen worden zowel per afstand als in leeftijdscatagorie weergeven. Echter, er is alleen een prijsuitreiking per afstand voor de overall winnaars (1, 2 en 3). 

Datum

De 10e editie van de GasTerra Ladiesrun vond plaats op zondag 11 juni 2017. De datum voor 2018 is nog niet bekend.

Fotocertificaat

Persoonlijke fotocertificaat met je naam en tijd als unieke herinnering! Elke deelneemster kan bij haar inschrijving extra bestellingen doen. Eén van deze opties is het bestellen van een fotocertificaat. Bij je inschrijving kun je voor het gereduceerde bedrag van € 4,95 (normaal € 6,95) een fotocertificaat bestellen. Na de GasTerra Ladiesrun Groningen krijg je jouw persoonlijke fotocertificaat thuisgestuurd. Een prachtig aandenken aan een unieke prestatie! Heb je je al ingeschreven, maar wil je toch nog het fotocertificaat bestellen? Dit kan achteraf ook nog voor € 6,95! Bestellen is eenvoudig:

 • Zoek je uitslag op
 • Klik op de fotolink
 • Kies de mooiste foto
 • Rond de bestelling af

Finishfoto Lr 2016

 

 

 

Goede doel

GasTerra Ladiesrun Groningen heeft er voor het tiende jaar voor gekozen Stichting Pink Ribbon te steunen. Deelneemsters aan de GasTerra Ladiesrun Groningen kunnen bij inschrijving een bedrag doneren aan Stichting Pink Ribbon of een actiepagina aanmaken.

Groningen

Klik hier voor meer informatie over Groningen. 

Inschrijven

De inschrijving voor 2018 is nog niet geopend.

Kleedgelegenheid

Op Pink Plaza is een tent aanwezig waar deelneemsters zich kunnen omkleden. Je kleding kun je (op eigen risico) achterlaten in de kledingwagen. Er zijn geen douches aanwezig. 

Medialle

Alle deelneemsters zullen na het passeren van de finish een unieke medaille ontvangen.

Medaille gravering

Wil jij een unieke persoonlijk aandenken aan je deelname aan de GasTerra Ladiesrun Groningen? Laat dan direct na je prestatie je medaille graveren met jouw eigen naam en finishtijd! De medaille die je van ons krijgt na de finish kun je ter plekke laten verbijzonderen bij de graveerstand op Pink Plaza. Bij je inschrijving kun je de gravering van je medaille bestellen, de kosten hiervoor zijn € 6,50. Je kunt er op de dag zelf ook nog voor kiezen om je medaille te laten graveren, de kosten hiervoor zijn dan € 8,-.

Medische keuring

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop:

1. Als je problemen hebt met je gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, en ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)
 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.
 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Den Haag 's middags de temperatuur zo'n 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training. Wissel  het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. Trek absoluut geen gloednieuwe schoenen of sokken aan tijdens de wedstrijd.

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!


Adviezen direct voor en tijdens de loop

1. De hoeveelheid die je drinkt is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.


Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.


Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met je huisarts.

Minimum leeftijden

Afstand

Minimum leeftijd

2,5 km  6 jaar
5 km 12 jaar
7,5 km 12 jaar
10 km 14 jaar
Parcours

Bekijk hier de parcourskaarten.

Programma

Klik hier het programma.

Start en finish

De start en finish van de Ladiesrun Groningen is op de Vismarkt in Groningen.

Startpakket ophalen

Op de dag zelf kun je vanaf 11.30 uur je startpakket ophalen op de Vismarkt. De uitgifte van de startpakketten loopt tot en met de start van de laatste afstand.

Studentenkorting

Studenten krijgen korting bij deelname aan de GasTerra Ladiesrun Groningen. Studenten krijgen een korting van € 2,- voor de 2,5 km en 5 km en een korting van € 2,50 voor de 7,5 km en 10 km.
Voorwaarden Student Runs

 • Als student sta je ingeschreven aan een voltijdse dagopleiding aan een Nederlandse universiteit of een Nederlandse HBO-instelling.
 • Als je deel wilt nemen aan de Student Runs dien je voorafgaande aan het evenement al een jaar student te zijn.
Tassenafgifte

Bij je inschrijving zit tassenafgifte inbegrepen. Je kunt je tas afgeven bij de kledingwagen of kledingtent. Er is beperkte ruimte, dus zorg dat je een kleine tas meeneemt.

Tijdregistratie

De tijdregistratie wordt gedaan door MyLaps. In het startnummer zit een chip verwerkt waarmee de tijd gemeten kan worden. Deze chip mag niet worden verwijderd of afgeplakt. Het startnummer en de chip kun je na afloop als aandenken bewaren. De chip is niet herbruikbaar tijdens andere evenementen. MyLaps zal in de uitslag de bruto en netto tijden vermelden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot en de aankomst over de eindstreep. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn van jouzelf en de aankomst over de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is. 

Tijdlimiet
Afstand   Tijdlimiet
10 km 80 minuten
7,5 km 65 minuten
5 km 50 minuten
2,5 km 25 minuten

 

 

Toiletten

Toiletten vind je op diverse locaties rondom de Vismarkt.

T-shirt

Helaas is het niet meer mogelijk om nog een T- shirt na te bestellen. Ze zijn uitverkocht!

 

 

Uitslagen 2016

De uitslag van de GasTerra Ladiesrun Groningen wordt nog dezelfde dag online gezet.

MyEnergyLab

Wil jij perfect voorbereid aan de start van de GasTerra Ladiesrun Eindhoven verschijnen? Dan biedt MyEnergyLab het ideale platform om verantwoord veilig jouw sportieve doel te bereiken. www.myenergylab.be. Je kunt het trainingsschema aanschaffen bij jouw inschrijving.

* Speciale prijs: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken (normale prijs: € 1,- per week).
* Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Verzorgingsposten

Tijdens de GasTerra Ladiesrun Groningen vind je halverwege het parcours een waterpost.

Tip van de organisatie: drink een halfuur voor de start nog water of een sportdrankje dat je gewend bent te drinken. Tijdens de wedstrijd neem je bij elke verzorgingspost een bekertje water aan en drink je dit helemaal op. 

Vragen

Voor vragen over jouw inschrijving kun je contact opnemen via info@ladiesrungroningen.nl.

Wedstrijdreglement

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie en IAAF van toepassing.

GasTerra AA Drink Vision Direct Groniger Gezinsbode OOG Pink Ribbon Runner's World Magazine Zalsman